Szigetelés
A szigetelés összetett fogalom, amely nemcsak a hideg elleni védelmet jelenti hanem a káros fűtési melléktermékek kibocsátásának csökkentését is. A szigetelés csökkenti a hőingadozásokat, és biztosítja a belső terek megfelelő komfortját ( hőmérséklet, páratartalom ), csökkenti a téli fűtési hőveszteséget és a nyári hőterhelést. Ezeket a szigeteléseket megvásárolhatjuk Polisztirolból illetve Kőzetgyapotból is.

Homlokzati Polisztirol szigetelés

Polisztirol szigetelés, Polisztirol hablemez

Az EPS H-80 polisztirol hablemez feladata a falak megfelelő homlokzati hőszigetelés biztosítása.
Egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomószilárdság 80 kPa. A jó minőségű, nagyobb nyomószilárdágú homlokzati polisztirol diletációja kisebb, ezért sokkal kedvezőbben reagál a manapság egyre fokozottabb hőingadozásra, kevésbé teszi ki a homlokzati szigetelést és a díszvakolatot a mozgásból adódó terheléseknek, repedéseknek. A gyenge minőségű, olcsó homlokzati polisztirol testsűrűsége alacsony, mérete pontatlan, alakja könnyen deformálódhat. A polisztirollap felülete érdes, emiatt nem lehetséges a lapok pontos illesztése ezáltal több dryvit ragasztó felhasználását teszi szükségessé ami a látszólag alacsonyabb vételi árat máris megnöveli. Ezért válasszunk jobb minőségű homlokzati polisztirol hőszigetelő lapot.

A hőszigetelő anyag vásárlásakor lényeges információt jelent a rajtuk lévő szín jelölés. Homlokzati polisztirol hablemez EPS-H80:    piros csík

Felhasználás:

Fal külső oldalán, homlokzati hőszigetelő rendszer. Fal külső oldalán, elemes homlokzat burkolat mögött átszellőztetett légréssel. Utólagos hőszigetelés.
Födém, padló lefelé hülősíkján. Megfelel az I tűzállósági fokozatú egyszintes, valamint a II-V tűzállósági fokozatú épületek homlokzati szigetelésére.
MSZ 14800-6:1980

Hővezetési tenyező: 0,36 W/(m2/K) - a gyártó által ismertetett érték
Tűzveszéllyességi oszt: nehezen éghető

Homlokzati polisztirol hablemez csomagolási egységek:

Vastagság (mm) m2/Csomag
Tábla méret
20 12 1000 x 500
30 8
40 6
50 5
60 4
70 3,5
80 3
100 2,5
120 2
150 1,5
160 1,5
180 1
200 1


Kapcsolodó termékek:

| Acropol EPS ragasztó | Terra EPS ragasztó | Texturato homlokzati díszvakolat | Terra homlokzati díszvakolat |