Homlokzati hőszigetelés
A komplett hőszigetelő rendszerek használatával igen magas fűtési és hűtési energia takarítható meg. Oldalunkon kiváló minőségű termékekből válogathat.

Homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelő rendszer? Milyen előnyökkel jár?

- A homlokzat biztosítja a belső hőmérsékletet, és védelmet nyújtson az időjárás káros hatásaival  szemben, és a szép esztétikai hatásról se feledkezzünk meg. A legfontosabb feladat, hogy gátoljuk meg a belső hő kiáramlását a falakon kívülre, a homlokzati hőszigetelés  telepítésével érhető el. A megfelelően megválasztott homlokzati hőszigetelés igen tetemes fűtési költséget takaríthat meg a téli időszakokban, és a nyáron 3x drágább hűtésre fordított kiadásokat is jelentősen csökkenthetjük. A hőszigetelés megválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a homlokzati részeken és a lábazat szigetelésénél, más típusú anyagokat kell használni. Az expandált polisztirol hablemez (EPS) szerkezetét a víz károsítja, ezért hőszigetelő tulajdonsága romlik, csak homlokzatok hőszigeteléséhez használjuk. Az extrudált könnyű habok (XPS) vízfelvételre nem képes ezért az épületek lábazati részeinél és az ablakkáváknál igen nagy hatékonysággal használható.

- Az energia árak egyre emelkednek, és épületünk fenntartása óriási költségeket emészt fel. Váltsunk! Éljünk környezettudatosan, csökkentsük az energia felhasználásunkat. Jó homlokzati hőszigetelés választásával, lakóklímánkat kedvezően befolyásolja, közérzetünk javul. Épületünkben kialakul az optimális hőmérséklet és páratartalom. A nem kívánatos hőhíd hatások is megszüntethetőek (penészesedés, páralecsapódás). Csökkentsük környezetünk szennyezését és vásároljon rá homlokzati hőszigetelés-t.

- A homlokzat károsodhat természetes öregedés által, kivitelezési hibáktól, a természeti korrózió hatásaitól, illetve a nem megfelelően megválasztott építőanyagoktól is.

- A homlokzati hőszigetelés megóvja az épületek szerkezeti elemeit a hideg, meleg levegő váltakozásának káros hatásaitól. A falba bejutó nedvesség okozta hőtároló képesség romlásától. A weboldalon megtekinthető hőszigetelő rendszerek anyagai egymást erősítve építik fel, és örzik meg az épületének esztétikai szépségét hosszú időn keresztül.

Mit jelent az R-érték

- Az R-érték azt jelzi, hogy a szigetelőanyagnak mekkora az ellenállása a hőáramlással szemben. Minél nagyobb az R-érték, annál nagyobb a hőszigetelés hatékonysága.

- Az R-érték függ a szigetelőanyag típusától, mint anyag,függ a  vastagságától, és nem utolsó sorban a testsűrűségétől.Telepítése során válasszon vastgagabb anyagokat, otthonában növeli az R-érték mértékét és nagyobb ellenállás reményében a hő a szabadba kijutásának teljes lecsökkentésével energiát és pénzt spoórol meg. Természetesen a hatékonyság a telepítés minőségétől és a szakszerű anyagválasztáson áll vagy bukik.

- Fontos, hogy kérjük szakemberek segítségét, mert fontos a homlokzati hőszigetelés, de a maximális R-értéket a lábazati és a mennyezeti részeken is el kell érni.

- A hőszigetelés vastagságának növelésével, hogyan javíthatunk falaink hőátadási értékein. (lásd táblázat). Minél kisebb az érték annál jobb.

hőátadási táblázat - homlokzati hőszigetelés