Kőzetgyapot
Természetes alapanyagainak köszönhetően a kőzetgyapot egyre közkedveltebb hőszigetelő anyag. A Kőzetgyapot hőszigetelő anyagok köztudottan, magas páraáteresztő képességgel, kiváló hő és hangszigetelő képességgel rendelkezik, magas hőterhelésnek is ellenáll.A kőzetgyapot hőszigetelő anyag tulajdonsága a levegő megkötésén alapszik, ezért hőszigetelő képessége magas, élettartama igen hosszú.

Kőzetgyapot

Kőzetgyapot alapanyag,Bazalt

Tulajdonságai és Eredete

A kőzetgyapot  felfedezése a XX. század elején a Hawaii szigeteken történt. Vulkáni tevékenység mellékterméke a bazalt amiből készül ez a kiváló hőszigetelő anyag. A kőzetgyapotban egyesül a kőzet ereje, és a gyapjú puhasága. Ezen túlmenően köszönhető a nem irányított szálirányoknak az egyedi, és értékes tulajdonsága.Kőzetgyapot,hangszigetelő tulajdonság

Hangszigetelés

Az egyik egyedi tulajdonsága, a nem irányított szálirányok miatt, a kőzetgyapot elnyeli, és megtöri a hanghullámokat. Csökkenti a zaj terjedését.

Kőzetgyapot,víztaszító tulajdonság

Víztaszító

Ez azt jelenti, hogy a kőzetgyapot hőszigetelő anyag nem tud annyi vizet elnyelni, hogy az R-értéket befolyásolja. Teljesen ellenáll a rothadás, penész kialakulásának, és a baktériumok megtelepedésének.

Kőzetgyapot,tűzálló tulajdonság

Tűzállóság

A kőzetgyapot igen nagy hőmérsékletnek ellenáll. Ezzel az anyaggal hőszigetelt helyiségekben nehezebben terjed át a tűz, kevesebb a tűzkár.

 1. balesetek megelőzése,
 2. anyagi károk csökkentése,
 3. környezeti károk.

Tűz esetén az idő létfontosságú a tűzoltók részére. A kőzetgyapot  hőszigetelő anyagok kiválóan megállják a helyüket ebben a dologban akár 1000 C-fokig.

Kőzetgyapot,légáteresző tulajdonság

Légáteresztő

A kőzetgyapot hőszigetelő anyag kiváló szellőzést bíztosít a falszerkezetek részére, ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak, megfelelő komfort érzetet biztosít, télen-nyáron.

Homlokzati kőzetgyapot

ISOROC ISOPANEL

Kiválló hő- és hangszigetelő képesség. Felhasználása homlokzati hőszigetelő rendszerekhez. A vakolható hőszigetelő anyag, időtálló természetes alapanyagokból készül, nem éghető. Kivitelezése megegyezik a sima EPS polisztirollapos hőszigeteléssel.A kőzetgyapotból készűlt homlokzatok időtállóbbak a más hőszigetelő anyagok-ból készűlt bevonatrendszerekkel szemben, hangszigetelési tulajdonságai is kiválóak.

Vastagság (mm) Tűzállósági osztály Hővezető képesség (W/m2K) Tábla méret
50-200 A 1 0,38 1000 x 600

PAROC FAS3

Vakolható homlokzati kőzetgyapot tábla. Felhasználása megegyezik az ISOPANEL kőzetgyapot lappal, de ez a hőszigetelő anyag fajtának jobb a hőszigetelési értéke. Megfelelő beépítés mellett kiválló hőszigetelő képesség.

Vastagság (mm) Tűzállósági osztály Hővezető képesség (W/m2K) Tábla méret
50-200 A 1 0,37 1200 x 600

Tulajdonságok:

 • összeépíthető más rendszerű hőszigetelő anyagok-kal.
 • nem éghető, elviseli a magas hőmérsékletet
 • kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságok
 • könnyű beépíthetőség
 • víztaszító
 • légáteresztő, lélegző falszerkezet
 • hőhidak megszüntetésében hatékony
 • jobb komfortérzet biztosítása

Kőzetgyapot tető és válaszfal hőszigetelő anyagok

ISOROC ISOLIGHT

Kőzetgyapot hőszigeteléshez és hangszigeteléshez, tűzgátláshoz. Felhasználható álmennyezetek hőszigetelése, válaszfalak hőszigetelése, tetőtér és padlástér hőszigetelése, fém és fa szerkezetű homlokzatokba. KIFUTÓ termék

Vastagság (mm) Tűzállósági osztály Hővezető képesség (W/m2K) Tábla méret
50-100 A 1 0,39 1000 x 500

PAROC UNS 37z

Általános felhasználású kőzetgyapot hőszigetelő anyag. Tulajdonságban jobb az isolight-nél, csomagolása teljesen zárt. Általános ásványgyapot hőszigetelő anyag-ként ezt a terméket válassza.


Vastagság (mm) Tűzállósági osztály Hővezető képesség (W/m2K) Tábla méret
50-100 A 1 0,37 1220 x 610

Tulajdonságok:

 • könnyű és rugalmas felületképzés
 • egyszerű beépítés
 • nem éghető, ásványgyapot
 • kimagasló hőszigetelési tulajdonság
 • légáteresztő tulajdonság
 • magas élettartam, ellenáll a környezeti hatásoknak
 • környezetbarát, természetes anyag

Lépésálló kőzetgyapot

PAROC SSB1  15kPa

Kőzetgyapot födém, aljzatbeton, lépéshang szigeteléshez és hőszigeteléshez. Magas biztonságérzet a nem éghető tulajdonsága miatt. Az Paroc kőzetgyapot lemezek magas hőszigeteléssel rendelkeznek, ami nagyban hozzájárúl az épületünk hőtartó képességének fokozásához.

Vastagság (mm) Tűzállósági osztály Hővezető képesség (W/m2K) Tábla méret
20-30 A 1 0,39 1000 x 500

Tulajdonságok:

 • rugalmas felület, könnyen megmunkálható
 • kemény, megnövelt mechanikai tulajdonság
 • kimagasló hatékonyságú, ásványgyapot
 • víztaszító
 • légáteresztő szerkezet
 • ellenál a környezeti hatásoknak, nem használódik el

A Paroc kőzetgyapot hőszigetelő anyagok, vákumcsomagolásban kerülnek, forgalmazásara. Igy a már lakott épületeken, átpakolása, nem okoz problémát, mert az anyag nem szóródik, esetleges kültéri raktározása során nem ázik meg, és nem fülled be a termék. Az anyagok szállítása is egyszerűbb.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

A kőzetgyapot szigetelőanyag megfelelő vastagságának kiválasztásakor tekintettel kell lenni az épület építőanyagára. A vastagság növelésével jobb hőszigetelő-képességet érhetünk el. Leggyakoribb az 5-8-10cm-es hőszigetelés vastagság. A kőzetgyapot, lapok formájában kerülnek a piacra. Ezeket a lapokat a homlokzaton acélszeges dübelekkel szokás rögzíteni, miután a fal meg van tisztítva a portól, szennyeződésektől, valamint a repedezett, felváló vakolattól. A dübelek használata megelőzi a szigetelőanyag leválását a falfelületről. Ezután a felületet hálóval kell fedni, majd az alapozás következik. A legutolsó munkafolyamat - az előre kiválasztott - vakolat felhordása.

Termékeink között megtalálhatóak a kiváló tulajdonsággal rendelkező légáteresztő homlokzati bevonatrendszerek. Kaphatóak Silicon és zsákos nemes vakolattal is. Ne feledjük a megfelelő hőszigetelés vásárlása nem pénzkidobás hanem befektetés. Akciós kőzetgyapot rendszer árak itt >>

Egészség és Biztonság

kőzetgyapot,környezetvédelem

Tanulmányok támasztják alá, hogy a kőzetgyapot használata során, nincs veszélye a rák kialakulásának. Munkavédelmi szempotból,zárt térben védőszemüveg, porvédő maszk és védőruházat ajánlott. Takarításkor, használjunk porszívót és ne seprűt, ne keltsünk örvényt a levegőben. A kőzetgyapot lemezeket lehetőleg ne érintse puszta kézzel, bár nem jelent közvetlen veszélyt, de átmeneti bőrviszketést okozhat, ez kissebb kényelmetlenség. Telepítés után jól szellőztessünk ki. Esetleges szembe kerülés esetén, ne dörzsöljük, a tisztálkodás hideg vízben történjen.

Az árakat megtekinthetik webáruházunkban:>>

Fontos dolog!

 1. Párától védve kell tárolni
 2. Kicsomagolása csak a felhasználás helyszínén történjen.
 3. A kőzetgyapot vágása csakis kizárólag éles késsel, lehetőleg sima felületen.

Partneroldalak:

| magyarfestek.hu | hoszigetelorendszer.com | magyarfestek-hoszigeteles.hu |