Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer
A légáteresztő hőszigetelő rendszerek, magas hatékonysággal óvják épületünk szerkezeti elemeit, hűtési és fűtési energiafelhasználás terén, óriási költséget takaríthat meg. Természetes alapanyagainak köszönhetően az egészségre teljesen ártalmatlan.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

kőzetgyapot szigetelés,energiatakarékossági besorolás

A légáteresztő homlokzati kőzetgyapot szigetelés-re hazánkban is egyre nagyobb igény mutatkozik. Ezeket a rendszer összeállításokat vezető kőzetgyapot gyártók termékeiből állítjuk össze.A komplett homlokzati szigetelés, szilicon vakolattal és vakolat nélkül is megvásárolhatóak igény szerint.

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer pár fontos tulajdonsága:

  • Ellenáll, a magas hőmérséklet ingadozásoknak
  • Természetben gyakran előforduló elöregedési hatásoknak
  • Nem penészedik és nem rothad,  valamint igen hatékonyan ellenáll a baktériumok megtelepedésének.
  • Kiváló légáteresztő képesség
  • Megakadályozza a hőhidak kialakulását, és használata esetén hatékonyan megszünteti.
  • A kőzetgyapot szigetelés, teljesen allergén mentes, és nem káros az emberi szervezetre.
  • Valamint nagy hatékonysággal gátolja a hangszennyezést, (hangszigetelő).

Fontos dolgok!

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer rögzítése csakis fémszeges dűbellel történjen (megakadályozza a kőzetgyapot leválását a homlokzatról), valamint a ragasztóanyag 1m2 anyagigénye minimum 8kg.

A kőzetgyapot szigetelés kiválasztásánál legyünk tisztába a házunk építőanyagával (tégla, ytong, kis méretű tégla stb.). Ne feledjük a szigetelőanyag vastagságának növelésével jobb, és nagyobb hatékonyságot érhtünk el a hőszigetelésban. Ajánlott minimum vastagság 8cm.
A kőzetgyapot szigetelés lapokra vágva általában 1000x600mm-es méretben kerülnek forgalmazásra (Paroc, Rockwool, Knauf Insulation-Nobasil). A bal oldalon található menüpontok közűl válasszon az önnek megfelelő vastagságból.