Szigetelés
A szigetelés összetett fogalom, amely nemcsak a hideg elleni védelmet jelenti hanem a káros fűtési melléktermékek kibocsátásának csökkentését is. A szigetelés csökkenti a hőingadozásokat, és biztosítja a belső terek megfelelő komfortját ( hőmérséklet, páratartalom ), csökkenti a téli fűtési hőveszteséget és a nyári hőterhelést. Ezeket a szigeteléseket megvásárolhatjuk Polisztirolból illetve Kőzetgyapotból is.

Lépésálló Polisztirol szigetelés

Lépésálló Polisztirol szigetelés

Lépésálló Polisztirol, aljzatbeton és födém szigetelésére

EPS100 lépésálló polisztirol hablemez feladata a födémek megfelelő hőszigetelés biztosítása. Egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomószilárdság. A jó minőségű, nagyobb nyomószilárdágú lépésálló polisztirol EPS 100 diletációja kissebb, ezért sokkal kedvezőbben reagál a manapság egyre fokozottabb hőingadozásra, főleg a padlófűtéses aljzat sziegetlésére ajánlott. Jó hőszigetelő képességgel, magas nyomószilárdsággal és csekély vízfelvevő képességgel rendelkeznek. A hőszigetelés vastagságával nem érdemes takarékoskodni a födémben, mivel a hő fölfele terjed, ezért egy négyzetméterre vetítve a födémen, a tetőn keresztül távozik a lakásból a legtöbb hőenergia. Éppen ezért ide mindig vastagabb lépésálló polisztirol hablemezt kell tenni, mint a falakra. Legolcsóbb lépésálló szigetelő anyag.

Polisztirol hablemez vásárlásakor lényeges információt jelent a rajtuk lévő szín jelölés. Lépésálló polisztirol EPS 100:      1 sárga csík

Felhasználás:

Fal külső oldali, hőszigetelés: talajjal érinkező épületszerkezetekben, vízszigeteléssel védetten normál tehelhetőséggel.
Födém, padló belső oldali, talajon fekvő padló hőszigetelés, lefeléhülő födémben
estrich, aljzatbeton alatt, normál terhelhetőséggel.

Hővezetési tenyező: 0,034 W/(m2/K) - a gyártó által ismertetett érték
Tűzveszéllyességi oszt: nehezen éghető

Lépésálló polisztirol hablemez csomagolási egységek:

Vastagság (mm) m2/Csomag
Tábla méret
20 12 1000 x 500
30 8
40 6
50 5
60 4
70 3,5
80 3
100 2,5
120 2
150 1,5

Az árakat megtekinthetik webáruházainkban:

hoszigetelorendszer.com hoszigetelorendszer.hu

Kapcsolodó termékek:

| Lépésálló kőzetgyapot hőszigetelés | Lábazati polisztirol hőszigetelés |