Szigetelés
A szigetelés összetett fogalom, amely nemcsak a hideg elleni védelmet jelenti hanem a káros fűtési melléktermékek kibocsátásának csökkentését is. A szigetelés csökkenti a hőingadozásokat, és biztosítja a belső terek megfelelő komfortját ( hőmérséklet, páratartalom ), csökkenti a téli fűtési hőveszteséget és a nyári hőterhelést. Ezeket a szigeteléseket megvásárolhatjuk Polisztirolból illetve Kőzetgyapotból is.

Polisztirol

Polisztirol

Polisztirol hőszigetelő hablemez

Sztirol gyöngyből expandálással, XPS hablemez extrudálással előállított hőszigetelő anyag. A hőszigetelő hablemezek felhasználása igen széles. Hő és hangszigetelő képessége kiváló. Különböző méretekben és keménységben megvásárolhatóak. A hablemezeket fajtájuk szerint, színekkel jelölik. Az XPS polisztirol színjelölés nélkül kerül forgalomba. Polisztirol vásárlásánál mindenképp ügyeljünk, hogy a színjelölés rajta legyen.

EXPANDÁLT Polisztirol

-Ez a fajta hablemez legelterjedtebb felhasználási területe a homlokzati és födémbeton hőszigetelés. Hőszigetelő képességét a belsejébe zárt levegőnek köszönheti.

Rövid leírás a gyártásáról:

- A sztirol gyöngyöket, erre kifejlesztett hőkezelő kamrában hőkezelik vízgőzzel. A forró gőz hatására az alapanyag megpuhúl a gyöngyökben lévő gázok felfujják, és a gyöngyök belselyében légbuborékok alakulnak ki. A lehülés során a már polisztirol gyöngyök külselye megkeményszik. Az előre felhabosított polisztirol gyöngyöket újból gőzzel hevítik fel és

préselő gépben előtömbösítik, és pihentetik. Ezt követően a megrendelő által igényelt méretre vágják illetve szeletelik. Méret 1000 x 500mm

EXTRUDÁLT Polisztirol

- Speciális alapanyagokból készített az XPS polisztirol hablemez. Tulajdonsága az expandált lapokkal szemben teljesen eltér. Vízfelvétele elhanyagolható, fagyra nem érzékeny, nagy nyomásállóság jellemzi.

Rövid leírás a gyártásáról:

-Speciális adalékanyaggal keverik a polisztirol alapanyagot, ezután megolvasztják. Az olvadékot ellenörzött nyomáson és hőmérsékleten, egy úgynevezett extrúderen préselik át. Az extrúder végén az anyag lehűl és felveszi végleges formályát. A kihült XPS hőszigetelő hablemez, vágható, alakítható. A folyamat után kapott termék nem hasonlítható össze más hablemezzel, sem anyagtulajdonságaiban, sem hőszigetelő értékében.

Felhasználása, alkalmazási területei merőben mások. Kiválóan alkalmazható épületek lábazati területein, fordított rétegrendű tetőszigetelés. Az extrudált polisztirol használható ipari létesítmények padlózatának kialakításánál. Kiváló hőszigetelő képessége mellett, rendkívűl időtálló. Méret 1250 x 600mm

Anyagának köszönhetően előszeretettel használják lábazati hőszigetelő rendszereknél, vékonyabb vastagságban is kiváló a hőhidak megszüntetésében. Nyomásállósága széles körben teszi felhasználhatóvá. Az extrudált hablemezek testsűrűsége 28-44kg/m3 közzött mozog.

Polisztirol hablemez fajták:

Kattintson az ön által keresett hőszigetelő lap fajtára

Válaszfa és tető hőszigetelés EXP 30 >>>

Homlokzati hőszigetelés EPS H-80 >>>

Lépésálló hőszigetelés EPS 100 >>>

Lábazati és födém hőszigetelés XPS >>>

Az árakat megtekinthetik webáruházainkban:

hoszigetelorendszer.com hoszigetelorendszer.hu

- A hablemezek alacsony testsűrűségük által, beépítés után nem terhelik meg az épület szerkezeteit.

FIGYELEM!

- A polisztirol termékek igen érzékrnyek az UV sugárzásra, ezért a védjük tűző nap káros hatásaitól.